Takastani tulee savua! Mitä minun pitäisi tehdä?

Takastani tulee savua! Mitä minun pitäisi tehdä?

Miksi takkasi savuttaa taloa?

Takkasi on perinteinen ja viehättävä elementti kodissa, mutta se voi muuttua painajaiseksi, kun se alkaa tuottaa savua lämmön sijaan. Tämä voi aiheuttaa epämukavuutta, pahoja hajuja ja jopa terveysongelmia talon asukkaille. Tutkitaan yleisimpiä syitä tähän ongelmaan ja miten niihin tulisi puuttua.

Tulisijan asianmukaisen toiminnan esteitä on monia, mukaan lukien: vääränkokoinen savupiippu; eristämätön kylmä savupiippu; kaareva savupiippu; ilman puute huoneissa; epäsuotuisa tuuli; huonosti rakennettu savupiippu tai huonosti suunniteltu tulisija.

Savupiipun pituus voi myös vaikuttaa savun läsnäoloon. Jos savupiippu on liian lyhyt verrattuna huoneen kokoon tai tulen tehoon, se johtaa huonoon ilmankiertoon ja savu kertyy sisälle.

Miten tiedän, onko tulisijani luonti?

Kun on kyse tulisijan käytöstä, on olennaista ymmärtää, luontaako savupiippu oikein. Huonosti luontiavaava tulisija voi johtaa useisiin ongelmiin, kuten savun leviämiseen talossa tai hiilimonoksidin kertymiseen. Turvallisuuden ja kodin mukavuuden varmistamiseksi on tärkeää tunnistaa merkit, jotka osoittavat, toimiiko tulisija kunnolla.

Yksi yksinkertaisimmista tavoista selvittää, toimiiko tulisija oikein, on havainnoida savua, joka tulee savupiipusta. Jos savu poistuu tasaisesti ja suoraan ylöspäin, se on hyvä merkki siitä, että tulisija toimii kunnolla. Toisaalta, jos savua työnnetään takaisin huoneeseen tai se leviää sivusuunnassa, saattaa olla luontiepäselvyyksiä.

Toinen merkki on tarkkailla nokea tulisijan oven lasissa. Jos nokea kertyy nopeasti lasiin, se voi olla merkki siitä, että tulisija ei saa tarpeeksi ilmaa palaaakseen kunnolla. Tässä tapauksessa saattaa olla tarpeen lisätä ilmanottoaukkoa tai poistaa esteitä.

Lisäksi, jos haistat savua talossa, vaikka tulisija olisi päällä ja toiminnassa, se tarkoittaa, että luontiongelma on olemassa. Saattaa olla tarpeen tarkistaa savupiippu esteiden varalta, jotka estävät savun asianmukaisen poistumisen.

On myös tärkeää huomioida ilmavirrat talossa. Jos ikkunat ja ovet ovat auki tulisijan läheisyydessä, saattaa olla ilmavirta, joka vaikuttaa luontiin. Ikkunoiden sulkeminen ja vedon tarkistaminen voi auttaa ratkaisemaan ongelman.

Joissakin tapauksissa ongelma voi johtua väärästä savupiipun koosta huoneeseen nähden. Jos savupiippu on liian pieni, se ei ehkä kykene tuottamaan tarpeeksi luontia polttaakseen puun kunnolla. Tässä tapauksessa saattaa olla tarpeen konsultoida ammattilaista savupiipun uudelleen mitoituksesta tai uuden asentamisesta.

Lopuksi, jos epäilet luontiongelmaa tulisijassasi, on aina suositeltavaa hakea ammattilaisen apua. Asiantuntija pystyy tekemään perusteellisen arvioinnin tulisijasta ja tunnistamaan mahdolliset luontiongelmat. Saattaa olla tarpeen puhdistaa savupiippu, vaihtaa savupiippukorkki tai suorittaa muita korjauksia varmistaakseen tulisijan asianmukaisen toiminnan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tulisijan luontiin oikein on olennaista varmistaa kodin turvallisuus ja mukavuus. Savun havainnoiminen savupiipusta, nojekomisen tarkistaminen tulisijan oven lasissa ja savuhajun varmistaminen talossa ovat kaikki tärkeitä merkkejä, joita tulisi seurata. Jos ongelmia ilmenee, on suositeltavaa konsultoida ammattilaista perusteellistä arviointia ja tarvittavia korjauksia varten.

Tuottaako takkasi savua?

Meillä GEMIlla on ratkaisu savuhormeihin!

Tuotteemme

GEMIn universumissa olemme ylpeitä esitellä laajan valikoimamme savuhormeja, joista jokaisella on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka vastaavat asiakkaidemme erilaisia tarpeita. Omistautumisemme erinomaisuudelle on johtanut monipuoliseen mallistoon, varmistaen että jokainen yksityiskohta on suunniteltu ja valmistettu huolellisesti.

Perus Takkahormit: Niille, jotka etsivät luotettavia ja tehokkaita ratkaisuja, tarjoamme perus takkahormiemme sarjan. Nämä mallit on suunniteltu tarjoamaan vankka suorituskyky edulliseen hintaan, varmistaen tehokkaan savun poiston kompromissitta laadusta.
Päätähteydet: 300 C° imu, 3-vuoden takuu ja 2500 M³/h imuteho.

Ammattimaiset Takkahormit: Jos etsit ammattimaisen suorituskyvyn ratkaisuja, joita leimaa vieläkin suurempi teho ja luotettavuus, ammattilaistemme savunpoistimet ovat ihanteellinen valinta.
Päätähteydet: 700 C° imu, 6-vuoden takuu ja 3800 M³/h imuteho.

Kokoelmamme ulottuu myös erilaisiin laadukkaista materiaaleista valmistettuihin poistimiin, mukaan lukien ruostumaton teräs ja kupari.

Takkahuoneentyhjiöimurit "perusmalli": Savupiipun tyhjiöimuri niille, jotkaetsivät luotettavia jatehokkaita ratkaisuja, tarjoamme perusmallin takkahuoneen tyhjiöimurin. Nämä mallit onsuunniteltu tarjoamaan vankansuorituskyvyn kohtuuhintaan, varmistaen savukaasujen tehokkaan poiston tinkimättälaadusta.
Pääominaisuudet: 300°C tyhjiöimuteho, 3 vuoden takuu ja 2500 M³/h imuteho.

Takkahuoneentyhjiöimurit "ammattimalli": Jos taas etsit ammattitasoistasuorituskykyä, joka tarjoaavielä enemmän tehoa ja luotettavuutta, ammattimallimme ovat ihanteellinenvalinta.
Pääominaisuudet: 700 °Ctyhjiöimuteho, 6 vuoden takuu ja 3800 M³/h imuteho.

Valikoimamme kattaa myös laajan valikoiman tyhjiöimureita, jotka on valmistettu laadukkaistamateriaaleista, kutenruostumattomasta teräksestä ja kuparista.

Takkahuoneentyhjiöimurit "teräs": Teräksiset tyhjiöimurit edustavat moderniaeleganssia ja ne onrakennettu kestämään ajan haasteet, tarjoten tehokasta tyhjiöimua ja tyylikästämuotoilua.

6 nopeudensähköinen savunpoistaja, valmistettu kokonaan ruostumattomasta teräksestä AISI 304. Kiitossen rakenteen,savunpoistaja kestää sään ja suolan aiheuttaman korroosion, mikä takaa pidemmän käyttöiän.Moottoriteho 3800 m³/h,asennettavissa kaikkiin savupiippuihin. Savunpoistaja kestää jopa 700 °C lämpötilojatulipalon sattuessa.

Takkahuoneentyhjiöimurit"kupari": Toisaalta kupariset tyhjiöimurit eivät vain heijastaklassista kauneutta, vaanniillä on myös kestäviä ominaisuuksia.
Kuparinen savunpoistaja on Gemin sähköistentyhjiöimureiden huippumalli.Valmistettu kokonaan ruostumattomasta teräksestä AISI 304, joka mahdollistaa sään ja suolankestävyyden. Myösesteettisyyteen on kiinnitetty huomiota, kuparipinnoitteen ansiosta. Kuten ammattimalli"Mustapää", se imuroi 3800m³/h ja kestää jopa 700 °C lämpötiloja. Savuongelman ratkaisu taattu. Ihanteellinentakkoihin, uuneihin, grilleihin,leivinuuneihin jne. 10 vuoden takuu savunpoistajan rakenteelle.

Osta nyt!.